Logo

Voormalig meervoudig landskampioen AFP Antwerpen heeft een nieuw damesteam samengesteld. Onder leiding van verloren dochter Elena Chmiguelskaia heeft een Nederlands getint team zich thuis geplaatst voor de tweede ronde van de ETTU Cup. AFP nam het op tegen het Portugese Madalena en het Zwitserse Neuhausen.

Het werd een spannende groep, waarin de verschillen klein waren. Uiteindelijk wist Madalena zich twee maal tot winnaar te kronen, waarmee ook de eindzege in deze kwalificatiepoule werd binnengehaald. Antwerpen zelf veroverde een tweede plaats na een 3-2 winst op de Zwitsers, die ook hun eerste wedstrijd op zaterdag met die cijfers verloren zagen gaan. Kopvrouw Chmiguelskaia wist de eer te redden tegen de Portugezen, terwijl tegen de Zwitsers de punten eergelijk werden verdeeld door Elena, Angelique Gertenbach en Patricia Maasland.

Aangezien de eerste twee teams zich plaatsen voor de tweede ronde, mag AFP zich opmaken voor een vervolg aan haar Europees avontuur tijdens het weekend 19 en 20 oktober. Het wordt een verre reis naar Oekraïne, waar de plaatselijke groepsfavoriet TTSC Nord hen zal opwachten. De andere tegenstanders komen uit Portugal (Juncal) en Griekenland (Thessaloniki).