Logo

Het Duitse Saarbrücken heeft zich via een bijzonder spannend thuisduel tegen het Poolse Bogoria weten te plaatsen voor de halve finales van de ETTU Cup.

In Polen ging het met 3-2 onderuit, maar wist het wel meer sets te winnen (12-11). Ook in Saarbrücken gaven beide teams elkaar nauwelijks iets weg met opnieuw een 3-2 eindstand. Opnieuw bleef het Duitse team haar tegenstander met een set de baas, waardoor het zich met twee sets verschil plaatst voor de halve finales bij de heren.

Het Franse La Romagne won voor de tweede maal van Eslov Ai en wist zo de Zweedse deelnemer aan de Champions League uit te schakelen. Ochsenhausen won thuis met 3-1 van het Spaanse Cajasur, terwijl het Oostenrijkse Walter Wels met 2-3 ging winnen in Grenzau.

 

Bij de dames konden de dames van Lille zich ondanks een nederlaag in het Russische Tyumen plaatsen voor de halve finales. Thuis win het immers in vier wedstrijden van de Russen, terwijl het op verplaatsing een kleinere (2-3) nederlaag leed. Een positieve opsteker voor het Franse team, dat eind vorig jaar nog de Roemeense Valeria Borza verloor door een hersenvliesontsteking.

Hodonin, Ströck en Linz vervolledigen het kwartet dat zich nog om de strijd in de ETTU Cup bij de dames mengt. Zij versloegen respectievelijk Nord, Dr. Casl en Grand-Quevilly voor de tweede keer op rij.