Logo

Het Brusselse Le Logis Oudergem heeft zich in eigen huis geplaatst voor de derde ronde van de ETTU Cup. Het bleef als groepsfavoriet echter niet ongeslagen.

Le Logis trad in haar drie duels telkens met kopman en veteraan Jean-Michel Saive aan naast Yannick Vostes en jeugdtalent Jasper Merckx. De eerste twee duels op zaterdag werden telkens met 3-1 gewonnen. Merckx betaalde leergeld op dit niveau maar wist wel al een set mee te nemen.

Door de kleine verschillen in de andere wedstrijden, waren de Brusselaars zaterdagavond reeds zeker van plaatsing. Misschien door het ontbreken van de spanning verloor het als enige van Svyazist, alhoewel het verschil toch klein was. Saive had in zijn tweede duel de sleutel tot winst, maar moest zich in de belle gewonnen geven tegen Baybuldin.

Met deze groepszege plaatst Le Logis zich voor de derde ronde van de ETTU Cup, de tweede Europese bekercompetitie. In een "alles-of-niets" wedstrijd tegen een van de acht reekshoofden strijdt het eind oktober in een uitwedstrijd om een plaats in de kwartfinales.