Logo

Le Logis Oudergem heeft zich niet kunnen plaatsen voor de vierde ronde van de ETTU Cup. Pas bij 10-12 in de belle van de vijfde wedstrijd boog het voor de Nederlandse landskampioen Enjoy & Deploy Zoetermeer.

Met een uitgelezen opstelling leek de Nederlandse formatie naar een snelle zege te stomen. De Zuid-Koreaan Kang Donghoon wist ons tafeltennisicoon Jean-Michel Saive in vier sets opzij te zetten, waarna ook de Nederlandse ex-international Trinko Keen de betere bleek van Yannick Vostes.

Op papier leek de wedstrijd dan gespeeld, maar Jasper Merckx startte uitstekend tegen Benedek Olah, die maar bleek voor de dag kwam. Na een 2-0 voorsprong kwam de Fin nog terug, maar in de belle wist het Brusselse talent Le Logis toch in de wedstrijd te houden. In de veteranenwedstrijd tussen Jean-Michel Saive en Trinko Keen trok de Belgische kopman aan het langste eind en bracht zijn team zo langszij.

In een spannende slotwedstrijd wist Kang een 2-0 voorspronguit te bouwen tegen Vostes. De Belgische nummer vier knokte zich echter knap terug in de wedstrijd en leek ook in de belle het laken naar zich toe te trekken. De thuisspeler behield echter het overzicht en wist bij 10-12 - Le Logis had op papier het thuisvoordeel qua opstelling - een stuntzege van de Belgische landskampioen te voorkomen.

 

2 - 3 Le Logis Oudergem - Enjoy & Deploy Taverzo
0-1Jean-Michel SAIVE-KANG Donghoon1-3-9, 10, -6, -8
0-2Yannick VOSTES-Trinko KEEN1-37, -7, -15, -8
1-2Jasper MERCKX-Benedek OLAH3-26, 4, -7 ,-7, 8
2-2Jean-Michel SAIVE-Trinko KEEN3-1-6, 4, 9, 5
2-3Yannick VOSTES-KANG Donghoon2-3-9, -5, 8, 5, -10