Logo

Eslovs Ai en Olimpia Grudziadz bij de heren en Metz en Tarnobrzeg bij de dames zijn de finalisten van de ETTU Cup van dit seizoen.

Met dit viertal zijn er geen uitgesproken verrassingen te noteren: alle teams kwamen oorspronkelijk immers uit in de Champions League. Toch is het Zweedse Eslovs een onverwachte naam aangezien het het sterker geachte Vaillante Angers wist uit te schakelen. Het moest daarbij rekenen op een goede uitgangssituatie uit de heenwedstrijd (3-1), want de Fransen konden de terugwedstrijd (3-2) wel naar zich toe trekken. Het Poolse Grudziadz wist afgelopen weekend La Romagne voor een tweede keer te verslaan.

Geen Franse successen bij de heren, maar bij de dames plaatst Metz zich wel voor de finale. Reeds bij de eerste setwinst van Yu Fu was het finaleticket verzekerd. Uiteindelijk zou het Franse team beide wedstrijden slechts twee sets verliezen. Polen boekt wel een tweede finaleplaats met Tarnobrzeg, dat ook in de terugwedstrijd de betere was van het Russische Tagmet.