Logo

Le Logis Oudergem heeft de vierde ronde van de ETTU Cup niet overleefd. Het verloor met 3-1 op bezoek bij het Franse La Romagne.

Jean-Michel Saive (foto) bracht de bezoekende underdog wel op voorsprong met een zege in vier sets op Adrian Crisan. Ludovic Bierny wist ook een set afsnoepen van Chen Tian Yuan, maar kon niet beletten dat het Franse team gelijk kwam.

B0-speler Christophe Gérard kreeg door de afwezigheid van Florent Lambiet ook een kans in de tweede Europese bekercompetitie en bedankte met setwinst tegen de Franse international Abdel-Kader Salifou. Nadien speelde Saive opnieuw met zijn gekende vechtlust om na een 2-0 achterstand toch een belle af te dwingen tegen Chen, maar hij had zoveel energie verbruikt dat hij uiteindelijk toch zijn meerdere moest erkennen in de thuisspeler.

3 - 1 Stella Sport La Romagne - Le Logis Oudergem
0-1Adrian CRISAN-Jean-Michel SAIVE1-3-4, -9, 8, -5
1-1CHEN Tian Yuan-Ludovic BIERNY3-15, -10, 8, 8
2-1Abdel-Kader SALIFOU-Christophe GERARD3-17, -8, 3, 4
3-1CHEN Tian Yuan-Jean-Michel SAIVE3-27, 5, -9, -4, 2

 

Naast La Romagne, wisten ook de landgenoten van Istres zich logisch te plaatsen voor de kwartfinales van de ETTU Cup, waarin een Champions League-team hen opwacht. Het Spaanse Borges Vall (Roskilde) en het Zweedse Halmstad (Caen) zorgden voor een verrassing in de vierde ronde.