Logo

Dit weekend staat de tweede ronde van de ETTU Cup op het programma. Virton is de enige overlevende Belgische club in deze fase van de competitie.

Sokah Hoboken en Vedrinamur overleefden hun eerste ronde niet. Virton wist in het Nederlandse Zoetermeer de derde plaats te veroveren in haar groep en stootte wel door naar de tweede ronde.

Daarin nemen de Luxemburgers het op tegen het Franse Istres, meteen ook de organisator van een van de acht kwalificatiegroepen uit de tweede ronde van de ETTU Cup. Naast de groepsfavoriet wacht Virton nog ontmoetingen met het Oostenrijkse Walter Wels en het Portugese Ponta do Pargo. Enkel de groepswinnaar stoo door naar de derde ronde met daarin dus de beste zestien Europese ploegen in deze competitie.

Sud Telecom Virton kan haar kansen in de tweede Europese bekercompetitie niet helemaal verdedigen. Kopmannen Roko Tosic en Admir Duranspahic spelen immers met een dubbele aansluiting en mogen daardoor niet opgesteld worden. Cédric Merchez en Muhamed Mehmedovic krijgen daarom de steun van maximaal een B4-speler, waardoor het team bijzonder zwak staat op de derde plaats. In Nederland was dat Admir Rizvanovic, de speler die de Superdivisiekern vervolledigt. Jean-Marie Decker is ook een mogelijkheid.