Logo

Kilomo Vitta redt eer met een zege in drie wedstrijden

Sokah Hoboken heeft geen goede ervaringen met de ETTU Cup. Net als vorig jaar werden de Antwerpenaren reeds in de eerste ronde gewipt.

 

Hoboken heeft duidelijk ook geen prioriteit gegeven aan deze Europese bekercompetitie. Het trad in Luxemburg immers aan met slechts twee kernspelers: Kilomo Vitta en Kevin Vissers. Zij kregen de steun van Eli Eeckelaert en Diego Stordeur, beiden B2. De gevolgen laten zich raden: drie nederlagen. Helaas bleek enkel Kilomo Vitta gedurende het hele weekend in staat een eerreddende individuele zege te pakken.

De eerste wedstrijd tegen het Portugese Ponta do Pargo begon nochtans goed met een nipte nederlaag van Kevin Vissers tegen Gustavo Souza. Kilomo Vitta kon echter geen vuist maken tegen Vitally Efimov, waarna Eli Eeckelaert geen partij was voor Renan Weist.

Thuisploeg Diddeleng was op zaterdag de tweede tegenstander. Vissers kon te weinig doen tegen Yang Min, terwijl Kilomo Vitta Hoboken wel langszij bracht door Christian Kill in drie sets te verslaan. Diego Stordeur debuteerde Europees goed voor de Antwerpenaren, maar kon de eerste set net niet winnen van Fabien Simon die daarna de wedstrijd verder domineerde. Yang Min bleek uiteindelijk een te hoge horde om te nemen: ook Vitta moest in drie sets zijn meerdere erkennen in de thuisspeler.

In de wedstrijd van de laatste kans, de eerste drie teams stoten namelijk door naar de tweede ronde, tegen het Rotterdamse FvT werd Kevin Vissers aan de kant gelaten. Diego Stordeur had weinig in te brengen tegen de Nederlandse kopman Barry Wijers, waarna Kilomo Vitta zich liet verrassen (0 - 3) door de jonge Laurens Tromer. Eli Eeckelaert had nog de beste kansen tegen Patrick Oeij, maar sneuvelde in de belle met 9-11.

 

{tab=Ponta do Pargo}

3 - 0 Ponta do Pargo - Sokah HOboken
1 - 0 Gustavo SOUZA - Kevin VISSERS 3 - 2 8, 7, -5, -8, 7
2 - 0 Vitally EFIMOV - Kilomo VITTA 3 - 0 7, 6, 3
3 - 0 Renan WEIST - Eli EECKELAERT 3 - 0 4, 4, 5

{tab title="Diddeleng"}

1 - 3 Sokah Hoboken - Diddeleng
0 - 1 Kevin VISSERS - YANG Min 0 - 3 -3, -9, -6
1 - 1 Kilomo VITTA - Christian KILL 3 - 0 8, 9, 8
1 - 2 Diego STORDEUR - Fabien SIMON 0 - 3 -11, -5, -7
1 - 3 Kilomo VITTA - YANG Min 0 - 3 -7, -9, -7

{tab=FvT Rotterdam}

3 - 0 FvT Rotterdam - Sokah Hoboken
1 - 0 Barry WIJERS - Diego STORDEUR 3 - 0 2, 7, 3
2 - 0 Laurens TROMER - Kilomo VITTA 3 - 0 5, 10, 9
3 - 0 Patrick OEIJ - Eli EECKELAERT 3 - 2 -3, 7, 3, -4, 9

{/tabs}