Logo

Fenerbahce sterkste bij de dames

Düsseldorf heeft thuis de eindzege in de ETTU Cup veilig gesteld tegen het Franse Angers Vaillante. Het is de 58ste beker voor de Duitsers.

 

De zege in de dubbele confrontatie in de finale van de tweede Europese bekercompetitie is een opsteker voor de Duitsers. Bij aanvang van het seizoen had het team af te rekenen met een blessureplaag, waardoor het uitgeschakeld werd in de Champions League, de Duitse beker aan zich zag voorbij gaan en in de reguliere competitie Saarbrücken voor zich moest laten. Ook in de ETTU Cup liep de plaatsing voor de finale niet van een leien dakje.

Na de uitwinst in Angers (1-3) kregen Boll, Baum en Süß dit seizoen de kans een eerste triomf te behalen met hun club. Het werd een zware 3-0 overwinning voor de titelverdediger in de Champions League met zeges van Boll op Brossier, Baum tegen Gionis en Süß tegen Simoncik.

 

Bij de dames ging de eindzege in de ETTU Cup naar het Turkse Fenerbahce. Na een ruime 3-0 thuisoverwinning, met amper twee verloren sets, was de eindoverwinning zeker na setwinst van Hu Melek in de tweede wedstrijd van de avond tegen Anna Tikhomirova nadat Elizabeta Samara eerder pas in de belle boog voor Victoria Pavlovich. Uiteindelijk wonnen de Russen wel de wedstrijd met 3-2, maar de titel kon Fenerbahce niet ontglippen.