Logo

Vaillante Angers versloeg landgenoten van Cestas voor de tweede maal

Borussia Düsseldorf heeft nipt geplaatst voor de finale van de ETTU Cup. Na de eerdere uitschakeling in de Champions League gaat het nu slechts op punten door.

 

In het Franse Hennebont gingen de Duitsers met 2-3 gaan winnen. Thuis werd vorig weekend echter met dezelfde cijfers verloren. Timo Boll won zijn beide wedstrijden in drie sets, maar Süß en Baum konden de derde wedstrijd van de zekerheid niet winnen. Prokopcov ging in drie sets voorbij Christian Süß, terwijl Patrick Baum een even zware nederlaag leed tegen Bai Feng Tian. In de allesbeslissende vijfde wedstrijd van de avond verloor Christian Süß in de belle van Cho Eon Rae.

Op basis van een beter puntentotaal gaan de Duitsers, nochtans titelverdediger in de Champions League, naar de finale van de ETTU Cup. In die finale ontvangen ze Vaillante Angers. Dat versloeg voor de tweede maal op rij haar landgenoten van Cestas met 3-1.

Bij de dames gaat de finale tussen het Turkse Fenerbahce, dat nochtans met 3-2 verloor bij het Spaanse Cartagena, en het Rusissche Vladivostok. Het team met Viktoria Pavlovich versloeg het favoriete Tarnobrzeg in Polen met zware 0-3 cijfers.