Logo

Titelverdediger bij de dames uitgeschakeld in kwartfinale

In de ETTU Cup heeft Frankrijk drie kansen op vier om de titel bij de heren binnen te halen. Enkel Borussia Düsseldorf heeft zich als niet-Franse ploeg geplaatst voor de halve finales.

 

Een voltallig Düsseldorf wist thuis een 3-2 nederlaag in La Romagne uit te wissen. Timo Boll wist zijn beide partijen te winnen en ook Patrick Baum wist een belangrijke zege te boeken. Enkel Christian Süss kwam te kort tegen Chan. Daarmee is de enige Franse uitschakeling reeds besproken. Hennebont (La Villette Charleroi) en Cestas (El Nino Praag) wonnen na hun heenwedstrijd ook de terugwedstrijd in eigen huis.

Angers moest op bezoek bij Ochsenhausen haar meerdere erkennen in de Duitsers. Thuis waren de Fransen nog met 3-1 de betere van het nieuwe team van Andreij Gacina en coach Skoric, in Duitsland bleek Ochsenhausen met 3-2 te sterk. Over beide wedstrijden gezien winnen de Fransen wel een wedstrijdje meer en halen dus de halve finales.

 

Bij de dames wist titelverdediger Lybrae Consultants Heerlen de 3-2 uitnederlaag bij het Turkse Fenerbahce niet recht te zetten. In een spannende strijd kwam het Nederlands-Limburgse team 2-0 voor, maar zag de Turken terugkomen tot 2-2. Toen de uitschakeling een feit was werd de wedstrijd stilgelegd. Het Russische Vladivostok, het Spaanse Cartagena en de Polen uit Tarnobrzeg vervolledigen het viertal dat verder strijdt om de tweede Europese beker.