Logo

CTT Minerois heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de ETTU Cup.

De zaal van het Luikse CTT Minerois was het voorbije weekend de toonzaal van Europees tafeltennis bij de dames. De ploeg rond Cécile Ozer was namelijk gastheer voor groep 2 van de eerste ronde in de ETTU Cup voor de dames.

De thuisploeg wist via een spannende competitie als tweede te eindigen in haar groep en stoot zo door naar de tweede ronde. De plaatsing ging niet van een leien dakje want Minerois verloor haar eerste twee wedstrijden met 3-1, waarbij kopvrouw Ozer telkens de eerste wedstrijd won. De Luikse dames zetten de situatie nog recht door hun laatste twee wedstrijden met 3-1 en 0-3 te winnen.

Het Russische Vladimir Luc bleek ongenaakbaar, maar achter hen eindigde drie ploegen met twee gewonnen wedstrijden: CTT Minerois, het Luxemburgse Nidderkaerjeng en het Spaanse Collosa Valladolid. Op basis van de individueel gewonnen wedstrijden in de onderlinge ontmoetingen eindigt Minerois op de tweede plaats (4-3) voor de Spanjaarden (4-4) en de Luxemburgers (3-4).

In de tweede ronde, voorzien op 29 en 30 oktober, wacht een verplaatsing naar het Russische Kuban, waar eveneens strijd zal geleverd worden met het Franse Metz en het Spaanse Mataro Quadis, groepswinnaar tegen AFP Antwerpen.

De andere twee Belgische deelnemers, AFP Antwerpen en Vedrinamur, verloren op de tweede dag hun resterende wedstrijd en zijn dus roemloos uitgeschakeld.