Logo

Landskampioen verloor haar eerste drie wedstrijden.

AFP Antwerpen speelt dit weekend haar eerste ronde van de ETTU Cup in de damescompetitie. De landskampioen werd uitgeloot in groep 2 en speelt in het Spaanse Mataro.

Vandaag stonden in totaal drie wedstrijden op het programma. Eerst speelden Daria, Wang en Elena tegen de Nederlandse landskampioen, Dozy Den Helder. Daarna stonden de wedstrijden tegen het Portugese Ponta do Pargo, een voormalige club van Karen Opdencamp, en thuisploeg Mataro op het programma.

Alle drie de wedstrijden gingen verloren, alhoewel er zowel tegen de Nederlandsers als Portugezen een beslissende vijfde wedstrijd aan te pas kwam.

Morgen spelen de Antwerpse dames hun laatste wedstrijd tegen het Italiaanse Zeus Quartu. AFP is door de drie nederlagen wel reeds uitgeschakeld.

{tab=Dozy Den Helder}

De openingswedstrijd deze morgen was tegen de onverwachte Nederlandse landskampioen Dozy Den Helder Noordkop, die verrassend ETTU Cup-winnaar Lybrae Consultants Heerlen achter zich liet. Een misrekening van de Nederlandse Limburgers, want intrinsiek hebben zij toch de sterkste ploeg in de Nederlandse competitie.

Den Helder begon sterk met een 3-0 zege van de Roemeense kopvrouw Ana Gogorita tegen de Antwerpse Chinese Wang Wan Ying, maar Daria en Elena brachten Antwerpen toch op voorsprong. Helaas konden Daria en Wang geen van beiden het derde punt scoren, waardoor er met een verlies wordt geopend.

Dozy Den Helder - AFP Antwerpen 3 - 2
Ana GOGORITA - WANG Wan Ying 3 - 0 8, 6, 6
ZHANG Yun - Daria MITYUKOVA 0 - 3 -9, -7, -13
Rianne VAN DUIN - Elena CHMIGUELSKAIA 0 - 3 -9, -6, -5
Ana GOGORITA - Daria MITYUKOVA 3 - 0 7, 9, 6
ZHANG Yun - WANG Wan Ying 3 - 1 -9, 6, 10, 8

{tab=Ponta do Pargo}

Tegen het Portugese Ponta do Pargo, de werkgever van Karen Opdencamp in het seizoen 2009-2010, werd de zelfde opstelling aangehouden. De eilandbewoners wisten in de individuele confrontatie telkens op voorsprong te komen, maar Daria Mityukova hield AFP eigenhandig in de wedstrijd. In de beslissende vijfde wedstrijd trok Wang Wan Ying echter opnieuw aan het kortste eind.

Ponta do Pargo - AFP Antwerpen 3 - 2
NEVES - WANG Wan Ying 3 - 1 5, -8, 4, 7
MIKHAYLOVA - Daria MITYUKOVA 0 - 3 -8, -8, -8
ZEYU - Elena CHMIGUELSKAIA 3 - 0 2, 9, 5
NEVES - Daria MITYUKOVA 2 - 3 -8, 9, -9, 9, -12
MIKHAYLOVA - WANG Wan Ying 3 - 0 5, 5, 6

{tab=Mataro Quadis}

De thuisploeg is duidelijk de te kloppen ploeg in Spanje. Mataro Quadis kwam vandaag twee maal in actie en liet telkens geen weinig heel van de tegenstand.

Na een 3-0 overwinning tegen de noorderburen van Den Helder, kreeg ook AFP Antwerpen een zware uitslag aangesmeerd. Mityukova werd deze keer als tweede speler opgesteld en kon er in de openingswedstrijd een belle uit halen tegen Dvorak. Voor Wang en Chmigelskaia zat er niet meer in dan een eerreddende set.

Mataro Quadis - AFP Antwerpen 3 - 0
DVORAK - Daria MITYUKOVA 3 - 2 -8, -3, 6, 9, 6
CHANG - WANG Wan Ying 3 - 1 2, -9, 3, 4
PROSVIRNINA - Elena CHMIGUELSKAIA 3 - 1 3, -9, 3, 6

{/tabs}