Logo

Het Waalse Vedrinamur heeft zich als enige Belgische club kunnen plaatsen voor de tweede ronde.

Drie Belgische ploegen waren dit weekend actief in de ETTU Cup, de tweede Europese bekercompetitie.

Vedrinamur heeft haar verplaatsing naar Spanje overleefd. In een groep van vier was het zorg om niet laatste te eindigen en de zege tegen het Cypriotische Lakatimias was daarvoor voldoende. Winnaar in groep 4 is thuisploeg San Sebastian de los Reyes, voor het Luxemburgse Diddeleng.

Het voorbije weekend kon je op onze website de avonturen van Sokah Hoboken volgen bij onze noorderburen in Zoetermeer. Ondanks enkele mogelijkheden in deze sterke groep, kwamen de Antwerpenaren met lege handen terug. "In elke wedstrijd was er wel telkens iemand die niet top speelde", verwoorde Marc Gijs het ietwat teleurstellende resultaat. Winnaar in groep 8 werd het Portugese Sao Roque voor het Hongaarse Szeged. Thuisploeg Enjoy&Deploy wist zich met een zege tegen Hoboken en het Londense Fusion eveneens voor de tweede ronde te plaatsen.

Virton trad verzwakt aan in het Slovaakse Holic. Door het hoge aantal spelers met dubbele aansluiting, kon het Luxemburgse team enkel Muhammed Mehmedovic opstellen uit haar kern. Hij werd vergezeld door enkele B6'en, waardoor de kans op een overwinning zo goed als onbestaande was. Het lot was Mehmedovic en co echter gunstig gezind: tegen het Montenegrijnse Podgorica Buducnost wisten de Virtonezen nipt met 1-3 te winnen. Mehmedovic torende als derde man boven alle spelers uit in deze wedstrijd, van de drie resterende belles kon Virton er twee winnen. Muha kwam in twee andere wedstrijden nipt niet aan een tweede individuele overwinning toe waardoor het team nog drie maal met 0-3 verloor. Virton eindigt zo vierde in groep 2. Het Spaanse Arteal was de sterkste ploeg in deze groep voor thuisploeg Holic en het Oostenrijkse Wenen.