Logo

De dames van AFP Antwerpen staan te popelen om Europees te spelen.

Eerder berichtte tafeltennisactua dat Atlantic-Fair Play Antwerpen niet over de nodige middelen beschikte voor een nieuw Europees avontuur. De Stad Antwerpen heeft ondertussen een subsidie voorzien, waardoor het startkapitaal er is. Toch blijft de club op zoek naar bijkomende sponsors die het volledige budget kunnen rondmaken.

Peter Vandenbrouck (voorzitter/penningmeester): "Voor een Europees avontuur moet je tussen de 8.000 tot 12.000 euro budgetteren, afhankelijk hoe ver we geraken. De grootste kosten zijn de vliegtuigtickets en de hotelrekeningen. Onze ervaring bij het vinden van sponsors is echter niet bijster goed. Ondanks ons palmares van drie bekers en drie opeenvolgende landstitels is het moeilijk het geld bij elkaar te krijgen. "

De visibiliteit voor eventuele sponsors is nochtans groot. De club is vertegenwoordigd in alle tafeltennisverbonden actief in Antwerpen (KBTTB, Sporta en KAVVV) met het damesteam als grootste paradepaard. Elk jaar worden 594 wedstrijden gespeeld (waarvan 297 thuis) door 145 competitieleden. Daarnaast herbergt de club een 20-tal recreanten die geen competitie spelen.

Peter Vandenbrouck: "We hebben ondertussen een eerste sponsor gevonden die 1.000 euro wil investeren in een Europese campagne en ook van de Stad Antwerpen krijgen we een subsidie. Of dit voldoende zal zijn, hangt af van de plaats waar we moeten spelen. Stel dat we naar Istanbul moeten, maar niet in de stad zelf zoals de laatste keer het geval was, is ons huidige budget er zo goed als door. We hebben dan onvoldoende voor de tweede ronde. Er is dus zeker nog niet genoeg en een viertal bijkomende sponsors van 750,00 € zouden ons dan zeker uit de penarie kunnen helpen."

Voor meer informatie over de club, inclusief contactgegevens, neem gerust een kijkje op hun website: http://users.skynet.be/afp-antwerpen/