Logo

Frans onderonsje bij de mannen en een Nederlands-Duitse finale bij de vrouwen.

Er was 50% kans op een volledig Franse finale in de ETTU Cup bij de heren. Het Russische Victoria Moskou deed haar uiterste best om dat te voorkomen, maar ondanks een 2--3 overwinning in Levallois kwam het net te kort. Het verloor de heenwedstrijd immers met zware 0-3 cijfers. In het andere Franse duel wist Chartres opnieuw Pontoise-Cergy te verslaan. Thuis werd het 3-0.

Het Nederlandse Li-Ning/Infinity verdedigde haar in Rijsel opgebouwde 1-3 voorsprong. Li Jiao opende sterk tegen de Franse kopvrouw Li Xue, waardoor slechts een bijkomende wedstrijd gewonnen diende te worden. Li Jie, bijzonder goed in Rijsel, slaagde daar niet in tegen Yang Xiao Xin. De speelster van Lille had haar hoge niveau verder opgekrikt en gaf maar weinig weg. Lau Sui Fei kreeg een kans zich te revancheren tegen de Slovaakse Eva Odorova. Dat bleek in eerste instantie niet te lukken, maar gaandeweg vocht de Hong Kongse speelster zich steeds beter in de wedstrijd tot grote frustatie en verdriet van de Slovaakse. Heerlen behaalde haar tweede punt en was zeker van de finale. Li Jiao maakte de zege compleet na een moeilijke wedstrijd tegen Yang.

De meisjes van Eastside Berlin kregen een haast onmogelijke opdracht. Op bezoek in Polen moesten ze een 1-3 thuisnederlaag rechtzetten tegen favoriet Tarnobrzeg. Ze slaagden daar wonderwel in door geen enkele wedstrijd te verliezen. Berlijn wordt zo een onverwachte damesfinalist.