Logo

Niet alleen in de Champions League zijn de finalisten gekend (bij de dames is er zelfs al een winnaar), ook de ETTU Cup zit in de laatste rechte lijn.

Bij de mannen hebben het Russische Orenburg, de toekomstige club van Ovtachrov, en het Duitse Fulda-Maberzell, met oude glorie Jan-Ove Waldner, zich geplaatst voor de finale. Voor beide teams leek het slechts een koud kunstje te worden dankzij een comfortabele 0-3 voorsprong na winst in respectievelijk Bogoria (Polen) en Hanau (Duitsland). Fulda-Maberzell wist zich het voorbije weekend opnieuw makkelijk voorbij haar landgenoten te trekken (3-0). Orenburg had het moeilijker (thuisverlies met 1-3). Samsonov, en we hebben het hier weldegelijk over Vladi, redde uiteindelijk de eer. Smirnov, ook een ouwe getrouwe bij Charleroi, en Kuzmin wisten samen 3 sets te winnen in de eerste 2 wedstrijden wat al voldoende was voor kwalificiatie.

Het Poolse Tarnobrzeg, dat in de vorige ronde nog Opdencamp's club Ponta do Pargo had uitgeschakeld, heeft ook haar ticket bemachtigd dankzij 2 winstwedstrijden tegen het Russische Dalenergosetproekt. Titelverdediger Cartagena (Spanje) is de tweede finalist nadat ook zij tweemaal hun tegenstander, het Franse St. Berthevin, konden opzijzetten.