Logo

In de heenwedstrijd van het Euro-Asia All Starsevenement kwam Europa verrassend genoeg op voorsprong op Aziatische bodem. Het team van Dimitrij Ovtcharov kon die op de tweede dag echter niet vasthouden.

De Oostenrijker Chen Weixing verloor de openingswedstrijd tegen Jun Mizutani. De Roemeen Adrian Crisan bracht de Europeanen langszij met een zege in drie sets tegen de verdedigende Zuid-Koreaan Joo Se Hyuk.

Vladimir Samsonov verdubbelde de score zowaar tegen regerend Olympisch en Wereldkampioen Zhang Jike. In een bijzonder spannend duel, waarbij de eerste vier sets slechts met het kleinste verschil werden beslecht, eindigde de Wit-Rus met een 8-11 score in de vijfde. Kapitein Ovtcharov scoorde meteen daarna zelfs het derde punt tegen de Taïwanees Chuang Chih-Yuan (0-3).

De Portugees Marcos Freitas had kansen om de de kloof verder uit te diepen tegen Jiang Tianyui (Hongkong) maar sneuvelde uiteindelijk in de belle van het vijfde en laatste duel van de eerste avond.

 

Diezelfde Freitas opende de tweede dag tegen Jun Mizutani en wist er opnieuw een belle uit te slepen. Ook ditmaal moest hij zijn meerdere erkennen in de Aziatische gastheren.

Daarna was het echter "Game Over" voor het Europese team, dat niet meer kon winnen. Alle gelijkopgaande sets werden immers door de thuisspelers gewonnen. Crisan (tegen Jiang), Samsonov (tegen Chuang) en Chen Joo) wisten wel nog een set te veroveren, maar Ovtcharov werd ruim geklopt door Zhang.

Het resultaat is een omwenteling van een 2-3 tussenstand in het voordeel van Europa naar een 7-3 overwinning voor Azië.

 

In de herfst wordt de terugwedstrijd gespeeld op Europese bodem.