Logo

De logica blijft gehandhaafd in de eerste kwartfinales: Hu Melek en Viktoria Pavlovich zijn de eerste halve finalisten.

 

Hu Melek - Liu Jia

De Oostenrijkse gaat goed mee met Hu Melek en weet de eerste set nipt naar zich toe te trekken.
De Turkse neemt in de tweede set echter overtuigend het voortouw, terwijl Liu Jia te veel fouten maakt en zo aankijkt tegen een 7-0 achterstand. Met de nodige aanvallende precisie kan ze wel terugkomen tot 7-5, maar aanspraak op setwinst kan de Oostenrijkse niet maken.
Hu Melek gaat in de derde set op haar elan door. Ze laat Liu alle hoeken van de tafel zien en dwingt haar zo tot fouten.
Ook in de vierde set speelt Melek wervelend tafeltennis en houdt ze in het merendeel van de rally's de overhand met snelheid en plaatsing. Nadien maakt ze teveel fouten waardoor de Oostenrijkse terug kan komen. Hu Melek kan uiteindelijk toch het verschil maken.
Hetzelfde stramien in set vijf: Hu Melek stuurt Liu Qian van het kastje naar de muur. De Oostenrijkse kan ditmaal wel het tempo volgen en maakt dus minder fouten. Bij 9-8 neemt de Turkse een time-out, die haar uiteindelijk twee wedstrijdballen opleveren. Qian weet ze beiden te neutraliseren en weet daarna twee maal na elkaar zelf een setbal af te dwingen. Uiteindelijk beslist Hu Melek de wedstrijd via haar derde matchbal.

Silbereisen - Pavlovich

Viktoria Pavlovich geeft de Duitse Silbereisen geen duimbreedte toe, maar kan de eerste set wel maar met het kleinste verschil winnen.
In de tweede set weet Silvereisen haar spel volledig op te dringen met duidelijke winstcijfers als gevolg.
Bij aanvang van de derde set gaat Kirstin mee in het verdedigende spel van de Wit-Russische en maakt zo net iets teveel fouten. Toch maken beide dames kans op setwinst bij 8-8. Uiteindelijk is het Pavlovich die met 12-10 de derde set binnenhaalt.
Set vier is een gelijkgaande set, waarbij de Duitse wel nooit weet voor te komen. Via een kantbal verovert Pavlovich twee setballen waarbij ze de eerste met een verrassende bal kan omzetten.
Pavlovich begint in de vijfde set zelf aan te vallen, maar ziet dat allesbehalve beloont door een overlast aan fouten.
Beide speelsters houden elkaar in de zesde behoorlijk goed in evenwicht. Toch lijkt de Duitse iets sterker voor de dag te komen tot 7-7. Dan wisselt de krachtmeting in het voordeel van de Wit-Russische. Bij 8-9 neemt de Duitse een time-out in de hoop de set toch in haar voordeel te laten kantelen. Ze komt nog gelijk tot 9-9 maar moet daarna wel een matchbal toestaan die ze echter briljant wegwerkt. Een defensieve fout later heeft Pavlovich een tweede matchbal. Tijd voor een time-out voor een laatste overleg met de coach om de wedstrijd te beslissen. Zonder succes: de bordjes hangen opnieuw gelijk. Een kantbal later heeft Viktoria een derde matchbal. Silbereisen speelt de bal via het buiten en is uitgeschakeld.

Resultaten

  • Hu Melek - Liu Jia (4 - 1: -10, 8, 5, 8, 12)
  • Kristin Silbereisen - Viktoria Pavlovich (2 - 3: -9, 3, -10, -8, 5, -11)