Logo

Alle genomineerde spelers hebben hun inschrijving bevestigd.

Zaterdag 5 en zondag 6 februari is het zover. Dan neemt de Europese top het in Luik onderling op in het Europese Top 12-tornooi. Iedere geselecteerde speler heeft zijn deelname bevestigd, meldt de ETTU op haar website.

Titelverdedigers en topfavorieten zijn dit jaar de Duitser Timo Boll en de Nederlandse Li Jiao. Beiden zien hun sterkste tegenstanders opdagen in de Country Hall.

Boll mag zich verwachten aan verliezend finalist van vorig jaar Vladimir Samsonov en drie sterke landgenoten: Dimitrij Ovtcharov, Patrick Baum en Christian Süss. Verder krijgt hij tegenstand van Michael Maze, Werner Schlager, Alexei Smirnov, Tiago Apolonia, Chen Weixing en Adrian Crisan. Last but not least zal ook Jean-Michel Saive zijn eer verdedigen gesteund door het thuispubliek.

Ook Li Jiao zal in de ogen van de finalist van vorig jaar kijken, de Poolse Li Qian. Andere tegenstanders van dienst zijn Wu Jiaduo, Shen Yanfei, Viktoria Pavlovich, Li Jie, Kristin Silbereisen, Daniela Dodean, Hu Melek, Liu Jia, Elizabeta Samara en Krisztina Toth.

Het prijzengeld van dit tornooi bedraagt voor 2011 in totaal 70.000 euro.

De ticketverkoop voor het evenement is ondertussen in volle gang. Via je club kan je bij de VTTL kaarten in voorverkoop verkrijgen tegen reductie. Wie niet aanwezig kan zijn, kan bij tafeltennisactua.be of onze zustersite tafeltennis.nu terecht voor live verslaggeving, sfeerbeelden en interviews.

&