Logo

Jean-Michel Saive heeft van de ETTU een wild card gekregen voor de Europese Top-12 in Luik.

Tot vandaag was het met andere woorden nog niet zeker dan Jean-Michel Saive in eigen land voor de 21ste keer kon deelnemen aan het Europese topevenement. Maar de ETTU gunt onze ster deze unieke kans én het record op 5 en 6 februari.

Eerste reekshoofd in de Country Hall is uiteraard de Duitser Timo Boll, die in zijn zog ook landgenoten Ovtcharov, Süß en Baum meebrengt. Samsonov, Maze, Schlager, Smirnov, Apolonia, Chen Weixing en Crisan vervolledigen de uitnodigingslijst. De spelers dienen hun deelname immers nog te bevestigen. De Griek Kalinikos is eerste reservespeler.

Bij de dames is Li Jiao, momenteel 11de op de wereldranglijst en ploeggenoot van Emilien Vanrossomme en Julien Indeherberg bij Enjoy&Deploy, de grote titelfavoriet. Zij wordt uitgedaagd door Jiaduo Wu, Yanfei Shen, Pavlovich, land- en ploeggenote Li Jie, Qian Li, Silbereisen, Dodean, Melek Hu, Jia Liu, Samara en Toth. Ook hier is een reservelijst opgesteld. Die wordt getrokken door de Luxemburgse Xia Lian Ni, tot vorig jaar ook ploeggenote van Li Jiao bij het Nederlandse Heerlen.