Logo

Vorige week vond in Tours de Europese jeugd top 10 plaats. Onze Belgische hoop in bange dagen is Lisa Lung. Na een zilveren medaille bij het enkelspel op de Europese jeugdkampioenschappen in juli, mocht Lisa zeker weer medaillehoop koesteren bij cadetten.

Na dag een lag Lisa volledig op schema, ze won haar eerste Drie partijen. De eerste twee matchen kon ze vrij vlot binnenrijven. Lisa won beide matchen met 4-1. De laatste match was er een met heel wat meer spanning, maar ze won alsnog met 4-3.

Dag twee verliep al heel wat minder vlot. In de eerste match moest Lisa al meteen haar meerdere erkennen in de Spaanse Zhang Xuan (zevendegeklasseerd) en ook in haar tweede match ging Lisa ten onder, nu tegen de Roemeense Dragoman Andreea (zesde reekshoofd). Gelukkig kon Lisa de dag toch nog afsluiten met een nipte 4-3 overwinning.

Ook de laatste dag werd geen echte hoogvlieger. De eerste match van de dag verloor Lisa met 2-4. Vervolgens herpakte Lisa zich, ze won de tweede match met 4-1. Tot slot moest Lisa zich gewonnen geven tegen de Roemeense topfavoriete Diaconu Adina, ze verloor met 4-1. Diaconu werd verrassend geklopt door haar landgenote Dragoman in de strijd voor de eerste plaats.

 

Lisa moest zich dit jaar bijgevolg tevreden stellen met een vijfde plaats. Uit een reactie achteraf met Lisa’s begeleider Dirk Radoes bleek dat Lisa zeker niet ontevreden was met het resultaat. Ze boekte nota bene een betere prestatie dan vorig jaar, toen werd ze achtste. Het tornooi is enorm zwaar en er gebeuren altijd verassingen. Ook de topfavoriete Diaconu verloor twee matchen. Per slot van rekening had Lisa nog te kampen met een lichte schouderblessure waardoor ze verplicht werd terughoudender te spelen.

Het zware seizoen van Lisa zit er ook nog niet op, zo vertrekt ze volgende week al naar Barbados (Zuid-Amerika) met het Europese team om er deel te nemen aan de World Cadet Challenge. Om het lange en het tot nu toe succesvolle seizoen af te sluiten reist Lisa normaal gezien in december af naar Shanghai waar ze deelneemt aan de Wereld Jeugdkampioenschappen 2014.