Logo

Afgelopen weekend vond de Europese Jeugd Top 10 plaats in het Engelse Worcester. Een unicum voor België, dat maar liefst drie vertegenwoordigers had op dit bijzonder hoger niveau. Allen wisten goed stand te houden.

Florian Cnudde begon wervelend op de openingsdag en won zijn drie partijen, maar kende een zware terugval op dag twee toen hij niet kon winnen. Als zevende reekshoofd wist hij op de derde dag nog één wedstrijd winnend af te sluiten, wat hem op de zesde plek bracht bij de junioren jongens.

Lisa Lung wist haar status als vierde reekshoofd bij de junioren meisjes te bevestigen. Met zes zeges uit negen wedstrijden waren er zelfs medaillekansen, maar op onderling resultaat tussen een viertal speelsters moest ze de Duitse Jennie Wolf voor laten gaan.

 

Olav Kosolosky was de derde landgenoot van dienst in Engeland. Hij hield als zesde reekshoofd knap stand op dit bijzonder zware toernooi met negen wedstrijden op drie dagen. Vier wist hij er winnend af te sluiten, wat goed is voor een zesde plek in de eindstand.