Logo

Afgelopen weekend werd in het Franse Antibes de Europese Top 16 gehouden, de individuele bekercompetitie met een ticket voor de wereldbeker als hoofdprijs. De Duitser Dimitrij Ovtcharov en de Nederlandse Li Jie gingen met de hoofdvogel vliegen.

Het thuispubliek werd neittemin verwend door Simon Gauzy, die zich tot in de halve finales kon knokken na onder andere een zege tegen Timo Boll. De finale bleef echter buiten bereik, na een nederlaag tegen de Rus Alexander Shibaev. De Oekraïner Kou Lei kende ook een begenadigd toernooi en sneuvelde pas in de halve finales tegen Ovtcharov. De finale zelf werd een spannend duel tussen twee ploeggenoten bij Orenburg, die in zes sets werd gewonnen door de Duitse titelfavoriet.

Bij de dames ging de titel naar de Nederlandse verdedigster Li Jie, die op weg naar de finale tot twee maal toe een 0-2 achterstand wist weg te werken tegen respectievelijk Li Qian en Matilda Ekholm. De finale eindigde in een domper, want de Duitse Petrissa Solja moest geblesseerd opgeven na de vierde set (3-1 voor Li Jie).