Logo

Nodo Ekeren is een van de vijf Belgische deelnemers aan de TT Intercup.

De inschrijfperiode voor de derde Europese bekercompetitie, de TT Intercup, verliep vorige zondag. De deelnemers zijn ondertussen gekend en de organisatie is reeds overgegaan tot de loting.

Vijf Belgische clubs nemen deel aan deze competitie, waaronder ouwe getrouwen Logis Auderghem, Châtelet en And Leie Lauwe. Twee clubs hebben zich voor het eerst ingeschreven: Nodo Ekeren, de onverwachte degradant uit Superdivisie, en Palette Patria Castellinoise, een Henegouwse ploeg die dit jaar uitkomt in 2de Nationale C na promotie uit het Waalse landelijke.

Het Antwerpse Ekeren krijgt in de eerste ronde het thuisvoordeel tegen het Oostenrijkse Wiener Sportklub Amat. Ook Châtelet begint thuis: zij nemen het op tegen het Duitse Hörstein. De andere teams starten met een verplaatsing naar het Duitse Geseke (Castellinoise) en het Nederlandse Taveri (Auderghem); Lauwe mag zelfs naar het mondaine Monaco. De ETTU schuift de datum van zaterdag 1 oktober 2011 naar voor als speeldatum. De clubs kunnen de wedstrijddatum echter in onderling overleg bepalen, maar de uiterlijke speeldatum ligt op 23 oktober.

Naast de leden van de Belgische teams kunnen vanaf de derde ronde nog twee andere Belgen aantreden. Titelverdediger Saint-Louis, het team van Damien Delobbe en Benjamin Rogiers, treedt vanaf dan eveneens in het strijdperk.

Wedstrijden

  • Châtelet - Hörstein
  • Geseke - Castellinoise
  • Monaco - Lauwe
  • Ekeren - Wiener Sportklub
  • Taveri - Auderghem