Logo

Het West-Vlaamse And Leie Lauwe heeft zich geplaatst voor de Final Four van de TT-Intercup. Thuis won het van het Oostenrijkse TSK Wenen.

De thuisploeg kwam zeer makkelijk op voorsprong nadat kopman Bart Soete (B2) de Weense leider Peter Raidl opzij zette met een droge 3-0.  Bob Devos (B4) boog nadien n de derde set tegen Nayaran Kapolnek een matchtpunt om naar winst. Een volgeladen Lauwse tafeltennisarena stond in brand.

De Oostenrijkers verdienden een puntje en kwamen daar net als in het tweede duel heel dicht bij, maar het was Fries Mourisse (B2) die in een bloedstollende vijfsetter tegen Roland Wukowits uiteindelijk toch het laken naar zich toe trok. Het duo Bart Soete en Kurt Kind won de dubbel in vier sets van het Weense duo Kapolnek/Wukowits, waardoor de eindoverwinning een feit was.

Na 2010 is het de tweede maal dat de Europese droom van And Leie Lauwe werkelijkheid wordt. Op 8 en 9 juni worden zij in Verona verwacht, waar ze de Final Four zullen spelen, een meerkamp in de troostingsronde van de derde Europese Bekercompetitie.