Logo

De organisatie van de TT-Intercup heeft vandaag de deelnemerslijst voor het komende seizoen bekend gemaakt. 56 teams uit negen landen zullen aantreden in de derde Europese bekercompetitie, waaronder negen Belgische teams.

TTK Turnhout is de enige nieuwe Belgische naam in deze competitie. Vedrinamur neemt, na enkele jaren actief te zijn in de ETTU Cup, ook opnieuw deel. De zeven resterende namen zijn oude gekenden: Palette Castellinoise, Nodo Ekeren, TTK Gierle, TTC Hasselt, TTC And Leie Lauwe en Palette Retinne.

De eerste ronde moet uiterlijk gespeeld worden op 27 oktober, waarbij de ETTU zelf 19 oktober als speeldatum naar voor schuift. Turnhout (tegen Lille - Frankrijk), Gierle (tegen Winnweiler - Duitsland) en Vedrinamur (tegen Weissenborn - Duitsland) spelen eerst een thuiswedstrijd. Voor de zes overige teams wacht een verplaatsing naar Italië (Cagliari - Lauwe), Nederland (Midstars - Castellinoise), Duitsland (Dedinghausen - Châtelet; Brackel - Hasselt; Zellertal - Retinne en Leutzscher Füchse - Nodo).

Bij winst stoten de teams door naar de tweede ronde; de verliezende teams komen in een troostronde terecht. Drie Belgische teams wisten vorig jaar in die troostronde de "Final Four" te halen.

Ondanks dat dit een herencompetitie is, hebben enkele teams de mogelijkheid om een dame op te stellen. Leutzscher Füchse, de tegenstander van Nodo Ekeren, mag zelfs maximaal twee dames opstellen per wedstrijd. Een van hen is Kathrin Mühlbach, de winnares van het A-tornooi in Oostende.