Logo

Al zeker drie Belgische teams hebben de eerste ronde van de TT-Intercup, de derde Europese bekercompetitie, overleefd. Vier andere teams spelen verder in de troostronde, terwijl Vedrinamur haar wedstrijd nog speelt op 2 november. Nodo Ekeren moest daarentegen forfait geven en komt dit seizoen Europees niet meer aan de bak.

De Antwerpenaren waren vorig seizoen nog goed voor een plaats in de Final Four van het troostevent. Ditmaal moesten ze echter in de eerste ronde al forfait geven. Een uitgestelde wedstrijd van het A-team tegen Astrid Herstal in de enige vrije speelweek gooide roet in het eten. Voorzitter Bob Zwanepoel: "Door de selectie van Arthur Bilas voor een internationaal jeugdtornooi, waren we verplicht onze wedstrijd tegen Herstal in het weekend van 26 en 27 oktober te spelen. Uitgerekend het weekend waarin we tegen Leutzscher-Füchse gingen spelen en ook het laatst mogelijke weekend voor de TT-Intercup. Ik heb nog geprobeerd een reserveteam af te vaardigen naar Duitsland, maar dat is helaas ook niet gelukt."

Nodo betreurt de gang van zaken ter zeerste. Zwanepoel: "We bezinnen ons in de toekomst over verdere deelname, want een datum vinden is zeer moeilijk. Vooral omdat de Belgische en Vlaamse bond de TT-Intercup niet als een officiële competitie beschouwen (en dus geen voorrang krijgt zoals internationale selecties, Champions League en ETTU Cup, nvdr). Begin dan maar eens een datum te zoeken als de eerste weken van september en oktober allemaal speelweken zijn."

Door het forfait in de eerste ronde is Ekeren ook uitgesloten van deelname aan de troostingsreeks.

 

Retinne, Hasselt en Gierle zijn dus tot op vandaag de drie teams die zich plaatsen voor de tweede ronde na zeges tegen respectievelijk Zellerstal, Brackel en Winnweiler. De nieuwe tegenstanders zijn echter niet van de poes. Retinne krijgt het bezoek van het Franse Villeneuve, een ploeg uit de Franse Pro A. Hasselt maakt zich op voor een thuiswedstrijd tegen het Italiaanse Mugnano, dat in de eerste ronde – net als Villeneuve – was vrijgesteld op basis van sterkte. Gierle tenslotte zal een verplaatsing naar de bergen van Oostenrijk maken voor een duel met Gumpoldskirchen.

Lauwe, Châtelet, Turnhout en Castellinoise wisten hun eerste wedstrijd niet te winnen. Lauwe ging uiteindelijk met 4-1 onderuit bij het Sardense Cagliari, een team uit de Italiaanse Pro A. Kurt Kind: "Zoals verwacht was dit team veel te sterk voor ons. Enkel Bob Devos kon dreigen met een belle. De forfaitscore werd vermeden dankzij winst in het dubbelspel." Châtelet ging op verplaatsing het Duitse Dedinghausen met 4-2 onderuit.

Wat voor Nodo niet kon, gaat voor Vedrinamur blijkbaar wel. Zij spelen zaterdag 2 november pas hun eerste wedstrijd in de TT-Intercup. Het Duitse Weissenborn komt dan op bezoek in Vedrin (Namen).