Logo

Net als Vedrinamur, heeft ook TTC Hasselt zich geplaatst voor de derde ronde van de TT-Intercup, de derde Europese bekercompetitie. Het versloeg thuis het Italiaanse Mugnano.

De Limburgers kregen bezoek van een verzwakte Italiaanse eersteklasser, want kopmen Stoyanov (ITTF-195) was niet van de partij. Mugnano beschikt echter wel nog op de nummers 25 en 28 van de Italiaanse ranglijst.

Tim Janssens (A17) - de Hasseltse kopman - won vlot de openingspartij van Izzo met 3-0. Mugnano counterde echter snel met een vlotte zege van Massareli – die recent nog goud behaalde op de Europese Jeugdkampioenschappen – op Nicolas Schenkel. De Nigeriaan Dotun bracht de thuisploeg opnieuw op voorsprong door in een spannende wedstrijd de maat te nemen van Di Marino. Doordat ook het dubbel (Tim/Dotun) naar Hasselt, ging kwam de score op 3-1 te staan.

De strijd der kopmannen toonde het tafeltennis op zijn best. Beide spelers bleken aan elkaar gewaagd te zijn waardoor het tot het einde spannend bleef. Tim kon tegen Massareli echter zeven matchpunten niet verzilveren, waardoor Mugnano terug in de match kwam. De hoop bij de Italianen was echter van korte duur. Dotun gaf de jonge Izzo namelijk geen kans en bracht de einduitslag op 4-2. Hasselt plaats zich zo voor het eerst in tien deelnames voor de derde ronde van de TT Intercup.