Logo

De organisatie van de TT-Intercup, de derde Europese bekercompetitie, heeft het deelnemersveld bekend gemaakt. Daarop staan vier Belgische teams vermeld, waaronder een nieuwkomer.

Merksplas is een derde provincialer die weliswaar kan rekenen op twee spelers van het niveau B4 (Bart Bistiaux en Pieter Geerts) en diverse C-spelers. Hierdoor zullen ze toch wel hun mannetje kunnen staan in Europa. Meer dan dat, want op hun spelerslijst prijkt als enige Belgische club ook een dame: Laura Van Baekel (D4).

Turnhout bewees de vorige twee seizoenen al dat je niet op nationaal niveau moet acteren om plezier en kansen te halen uit de TT-Intercup. Het Antwerpse team zal ook dit jaar een team afvaardigen. Oude getrouwen And Leie Lauwe en Châtelet vervolledigen de Belgische delegatie op de deelnemerslijst, die dit seizoen uit 53 clubs uit twaalf verschillende landen bestaat.

 

De loting voor de eerste ronde is ondertussen al achter de rug. Merksplas debuteert thuis tegen het Duitse Hörstein. Ook het West-Vlaamse Lauwe speelt eerst in eigen huis. Zij krijgen het bezoek van Düsseldorf, niet het grote Borussia maar TTC Champions. Turnhout krijgt eveneens bezoek uit Duitsland met Zellertal. Châtelet tenslotte maakt een verplaatsing naar Italië, waar het Verzuolo zal bekampen.

De teams mogen de wedstrijddatum in onderling overleg bepalen, maar moeten hun wedstrijd wel voor 26 oktober gespeeld hebben. Komen ze er niet uit, dan is 10 oktober de verplichte speeldatum.