Logo

CTT Châtelet heeft de Final Four in het troostingstoernooi van de TT Intercup bereikt. Het won thuis de laatste kwalificatiewedstrijd van het Luxemburgse Berbuerg.

Het Henegouwse team was de laatste Belgische vertegenwoordiger in de derde Europese bekercompetitie. Na hun verlies in de eerste ronde werden ze opgevangen in de troostingsreeks waar ze in een beslissende voorronde de zuiderburen van Berbuerg bekampten. David Renard, Tom Oliver en Alain Pirsoul wisten in eigen huis een 4-2 overwinning uit de brand te slepen, waardoor ze zich bij de laatste vier weten te plaatsen. Die spelen in het weekend van 11 juni een eindronde over twee dagen om de winnaar van de troostreeks te bepalen. Traditiegetrouw vindt deze Final Four plaats in het Italiaanse Verona. Tegenstanders worden het Bosnische Sarajevo, het Duitse Wewer en het Nederlandse Midstars.

In de hoofdreeks wist geen van de Belgische teams de laatste kwalificatieronde te halen. Toch was er een Belgisch getinte wedstrijd dankzij Robin Devos, die met zijn Poolse team Ostrada weliswaar nipt de duimen moest leggen tegen het Duitse Mühlhausen. Robin bleef daarin ongeslagen met zeges op Lars Hielscher, Bohumil Vozicky en het dubbelpaar van de Duitse Bundesligateam. Zijn collega's bij Ostrada – Adrian Wiecek en Tomasz Sposob – konden daar, ondanks twee belles in de laatste twee duels, helaas geen vierde overwinning aan toevoegen.