Logo

Nieuwe lichting cadetten volgt logisch parcours in Polen

De Belgische delegatie is vandaag voor het eerst in actie gekomen tijdens de Jeugd Open van Polen. De drie jonge cadetten eindigden op een logische derde plaats in de groepsfase van de landencompetitie.

 

Thibaut Darcis, Nicolas Marchal en Valentin Pieraert (miniem) werden door de Waalse vleugel van de KBTTB uitgezonden naar Cetniewo om deel te nemen aan het lokale tornoo in het kader van het ITTF Junior Circuit. Vandaag streden ze in de kwalificatiegroep tijdens de landencompetitie. De jonge cadetten vormden op papier het derde sterkste team in hun groep, een rol die ze wisten waar te maken. Denemarken en Zweden B waren met 0-3 duidelijk een maatje te sterk, maar tegen het gelegenheidsteam uit Litouwen en Wit-Rusland werd een 3-1 zege geboekt.

Darcis (foto) vormde de speerpunt van de selectie en was als kopman goed voor twee individuele zeges in de uiteindelijke teamzege. Ook in de andere twee ontmoetingen was hij de sterkste van het Belgische trio met respectievelijk twee sets tegen Zweden B en eentje tegen Denemarken. Nicolas en Valentin moesten elk tevreden zijn met een setwinst gedurende de hele dag. De zege tegen Litouwen/Wit-Rusland werd geboekt dankzij een 3-0 overwinning in het dubbelspel (Darcis/Marchal).