Logo

Naast de Harmony Open werden voorbije week ook twee tornooien in het kader van het ITTF Junior Circuit gespeeld.

In Azië verzamelden de jonge spelers voor de Jeugd Open van Korea. Daar werd de show vooral gestolen in de cadettenreeks. De 10-jarige Mimo Ita (foto) uit Japan won er bij de meisjes cadetten (leeftijdsreeks 14 - 15 jaar) immers de gouden medaille. Helemaal onverwacht was dat niet, want de Japanse was, ondanks haar leeftijd, het tweede reekshoofd in haar reeks. Mimo Ita gooide reeds tijdens de Open van Japan hoge ogen als jongste deelneemster ooit aan de ITTF Pro Tour.

Bij de junioren ging de titel ook naar Japan. Maharu Yoshimura won in de finale van thuisspeler Choi Deok Hwa. Zuid-Korea veroverde wel goud bij de juniores met Yoo Eon Chung.

In Europa kwamen de spelers bijeen op het Portugese eiland Madeira voor de Funchal Open. In de praktijk bleef de deelnemerslijst beperkt tot gastland Portugal, buurland Spanje en Frankrijk. Winnaar bij de jongens junioren werd uiteindelijk de Spanjaard Alejandro Calvo, die zo een plaats beter doet dan vorig jaar. Maria Xiao bezorgde het gastland een gouden medaille bij de meisjes junioren.