Logo

Lauren Enghien en Martin Allegro hebben beiden de halve finale van de troostingsreeks behaald in Metz.

Alle jongens werden tijdens de Jeugd Open van Frankrijk, een tornooi in het kader van het ITTF Junior Circuit, verwezen naar de troostingsreeks. Daarin wisten zowel Lauren Enghien (foto) als Martin Allegro de halve finale te bereiken. Een Belgische finale zat er helaas niet in.

Robin De Clercq veroverde een plaats in de kwartfinale, waarin hij verloor van de latere winnaar Benny Feng (Zweden). Romain Lambiet en Jorne Bickx sneuvelden in de achtste finales; Vincent Van Hoven raakte niet voorbij zijn eerste tegenstander.

De meisjes hebben allen hun eerste wedstrijd in de hoofdtabel verloren. Alison Georis kwam nog het dichtst bij de volgende ronde, maar kraakte in de belle. De Belgische verrassingen in de poules, Eline Loyen en Emeline Baume, konden geen set winnen van hun sterkere tegenstandster. In de troosting kon Jennifer Tasia zich plaatsen voor de 1/8ste finale. Voor de andere meisjes (Margo De Graef, Florence Van Acker, Nathalie Marchetti en Delfien Marijsse) zat het juniorentornooi er na een wedstrijd op.

Ook in het dubbelspel hebben de Belgen geen brokken kunnen maken. Elk paar werd reeds in de eerste ronde uitgeschakeld.