Logo

Als cadette heeft ze zich kunnen plaatsen voor de hoofdtabel bij de juniores.

Op de eerste dag van de Jeugd Open van Frankrijk valt vooral de prestatie van Eline Loyen op. In een hogere leeftijdscategorie en als laagst gerangschikte speelster in haar poule weet ze zich te plaatsen voor de hoofdtabel in Metz. Enkel groepshoofd Emily Bates was in een belle te sterk voor de Limburgse.

Twee andere juniores wisten zich eveneens te plaatsen voor de hoofdtabel via een tweede plaats in de poule: Alison Georis en Emeline Baume. Kopvrouwe Jennifer Tasia kende een minder goede dag en kon geen enkele wedstrijd winnen. De andere cadettes (Nathalie Marchetti, Margo Degraef, Delfien Marijsse en Florence Van Acker) deden vooral ervaring op en spelen zich warm voor hun eigen leeftijdsreeksen.

Bij de jongens wist geen enkele Belg zich te plaatsen voor de hoofdtabel. Allen waren underdog in hun reeks en wisten een normale tot hoopgevende prestatie neer te zetten. Lauren Enghien, Jorne Bickx, Martin Allegro, Romain Lambiet en Robin De Clercq wisten elk een wedstrijd te winnen. Voor cadetten Vincent Van Hoven en Anthony Deceuninck was het een goede leerschool.