Logo

Zowel de jongens als de meisjes hebben in teamverband de hoofdtabel gehaald tijdens de Open van Oostenrijk.

Robin Saudemont (foto), Martin Allegro en Guillaume Diouf werden verrassend eerste in hun poule, na een zwaarbevochten zege tegen reekshoofd Polen. Ook tijdens de wedstrijd tegen Tsjechië werden alle vijf de wedstrijden gespeeld. De junioren zijn dankzij die eerste plaats vrij in de achtste finales van het hoofdtornooi. In de kwartfinale nemen ze het op tegen de winnaar van het duel tussen Denemarken en Slovakije.

Ook de meisjes (Jennifer Tasia, Alison Georis, Emeline Baume en Nathalie Marchetti) hebben zich onverwacht geplaatst voor de hoofdtabel. Dankzij een zege tegen Slovakije en uiterst nipt verlies tegen Engeland, eindigen ze op de tweede plaats in hun poule met het beste onderlinge saldo. Op reekshoofd Frankrijk stond geen maat. In hun kwartfinale wacht een wedstrijd tegen Tsjechië.

Voor de cadetten (Romain Lambiet en Thibaut Darcis) wacht de troostingsronde. Ook zij wisten een wedstrijd winnend af te sluiten tegen Denemarken, maar moesten hun meerdere erkennen in Slovakije en Slovenië die met de tickets voor de hoofdtabel gaan lopen. Brazilië wordt hun tegenstander in de kwartfinale van de troosting.