Logo

Emilien Vanrossomme en Julien Indeherberg hebben tijdens de Jeugd Open van Hongarije goud behaald in het dubbelspel.

Als derde reekshoofd in dit tornooi van het ITTF Junior Circuit maakten ze hun rol perfect waar tot in de halve finales.  Daar kwamen ze echter niet uit tegen het tweede reekshoofd, maar thuisspelers Lakatos/Szita. Die bleken geen partij voor het Belgische duo dat ook in Nederlandse competitie samen dubbelt in de kleuren van Enjoy&Deploy. Ook de finale was tegen een onverwachte tegenstander. Het Kroatische duo Cipin/Fucec was in de belle van haar halve finale immers de betere van het eerste reekshoofd uit Taiwan. Ook in die wedstrijd gaven Emi en Juju geen enkele set prijs. Over het hele dubbeltornooi gezien, bestaande uit vijf ronden, moesten onze landgenoten slechts twee sets prijsgeven.

Florent Lambiet dubbelde met gelegenheidspartner Itamar Avramov (Israël), maar geraakte ondanks een 2-0 voorsprong in sets niet door de eerste ronde.

Individueel wist Emilien Vanrossomme de beste prestatie neer te zetten in Tata met een halve finale. Hij verloor daarin van verliezend finalist Dragan Subotic (Servië). Julien Indeherberg sneuvelde in de kwartfinales tegen de Fransman Alexandre Robinot. Florent Lambiet behaalde een plaats bij de laatste 32, waar hij het onderspit moest delven van de Pool Konrad Kulpa.