Logo

Het Waalse team bereikte de kwartfinales tijdens de Jeugd Open van Hongarije.

Emilien Vanrossomme, Julien Indeherberg en Florent Lambiet begonnen als vijfde reekshoofd aan het tornooi. Als groepshoofd in groep E, met twee ploegen die zich voor de hoofdtabel plaatsten, was een 1/8ste finale minstens het doel.

Met een ongeslagen Vanrossomme, die steeds op plaats drie werd uitgespeeld, en slechts één nederlaag voor Julien Indeherberg stond het Belgische team als een blok. Nieuweling Florent Lambiet kreeg dankzij een tweede plaats in het team voldoende speelgelegenheid en bedankte met een twee op vier. Hierdoor werden Litouwen (3-2), Polen B (3-0) en Oostenrijk B (3-1) achter zich gelaten.

Bij de loting werd het Waalse team vrijgesteld van deelname aan de 1/8ste finales, waadoor de kwartfinale zonder te spelen werd bereikt. Daarin stond Polen A te wachten, het vierde reekshoofd. Het werd een spannende wedstrijd waarin Emilien Vanrossomme zijn eerste wedstrijd in de belle verloor. Nochtans het moment om de halve finale te bereiken. Een tweede domper was het uitvallen van Julien Indeherberg, die ditmaal op plaats drie werd uitgespeeld. Hij moest in de derde set opgeven.