Logo

Beiden behaalden de tweede ronde bij de kadetten.

Na de juniorencompetitie kregen de cadetten de kans zich met hun eigen leeftijdsgenoten te meten. Martin Allegro wist zich, net als Anthony Deceuninck en Romain Lambiet, te plaatsen voor de hoofdtabel. Allegro kon als enige landgenoot door de eerste ronde komen. Daarna boog hij in een spannende wedstrijd nipt voor het eerste reekshoofd, de Braziliaan Hugo Calderano.
Nicolas Marchal betaalde leergeld voor een van zijn eerste optredens bij de cadetten en verloor uiteindelijk in de eerste ronde van de troostingstabel.

Ook bij de meisjes wisten drie landgenoten zich te plaatsen voor de hoofdtabel: Eline Loyen, Nathalie Marchetti en Florence Van Acker. De Waalse meisjes sneuvelden in de eerste ronde; Loyen zong het een ronde langer uit.
Margo Degraef wist in de troostingstabel door te stoten tot de halve finale, waarin ze verloor van de latere winnares.

Naast de junioren en cadetten werd in Italië ook een miniemencompetitie gehouden. Eline Loyen en Margo Degraef behaalden daarin de halve finales bij de meisjes. De Limburgse Loyen verloor als tweede reekshoofd eervol tegen thuisspeelster Cristiar Dumitrache. De Hong Kongse Soo Wai Yam Minnie, tegenstandster van Degraef in de halve finale, won het tornooi met groot overwicht. Bij de jongens  plaatste Nicolas Marchal zich voor de hoofdtabel, waar hij in de kwartfinale verloor van het derde reekshoofd.