Logo

Twee junioren hebben zich voor de hoofdtabel geplaatst in de Jeugd Open van Italië.

Vandaag is de Jeugd Open van Italië gestart waar maar liefst 13 Belgen hun geluk proefden. De Belgische delegatie is bijzonder jong met voornamelijk miniemen en kadetten die in het weekend een grotere kans maken in hun eigen reeksen.

Niettemin kwam de hele delegatie vandaag al aan tafel tijdens de juniorencompetitie. Voor de jongste spelers voornamelijk een leerschool, voor de drie aanwezige junioren een kans om zich te meten met hun betere leeftijdgenoten.

Robin Saudemont en Florent Lambiet wisten zich als junior te plaatsen voor de hoofdtabel door de wedstrijden tegen lager geklasseerde spelers te winnen. Beiden eindigden uiteindelijk tweedes in hun groep. In de eerste ronde van het hoofdtornooi konden beiden wel een performance neerzetten. Robin Saudemont (16de) versloeg de Braziliaan Eric Jouti (10de reekshoofd), terwijl Florent Lambiet (23ste) beter was dan de Israëlier Itamar Avramov (17de).

In de troostingsronde hebben drie landgenoten zich geplaatst voor de kwartfinale: Anthony Deceuninck (kadet), Guilaume Diouf (junior) en Martin Allegro (kadet). Romain Lambiet (kadet) en Nicolas Marchal (miniem) sneuvelden in respectievelijk de eerste en tweede ronde.

Saudemont en Lambiet behaalde in het dubbelspel samen de 1/8ste finale.

Bij de meisjes geen enkele juniore aanwezig, waardoor slechts weinig winstwedstrijden werden genoteerd. Het doel is echter bijleren en eventueel stunten. Daarin slaagde minieme Margo Degraef (geen ranking) tegen de Slovaakse Lubica Barciakova (29ste bij de junioren) met een 11-8 zege in de belle. Delfien Marijsse verloor van de niet-gerangschikte Katja Gutnik uit Slovenië.

Alle meisjes dus naar de troostingstabel waar de Sloveense een nieuw Belgisch slachtoffer maakte in de eerste ronde: Lauranne Hackemack. In de kwartfinale schiet enkel nog Eline Loyen over, die Gutnik hopelijk een halt kan toeroepen.

Nathalie Marchetti en Florence Van Acker behaalden bij de meisjes dubbel de tweede ronde.