Logo

Nathalie Marchetti en Florence Van Acker hebben tijdens de Open Cadet van Hongarije goud behaald in het dubbelspel bij de meisjes.

Goud voor meisjes

In de kwartfinale van het tornooi was het Belgische duo in de belle te sterk voor de Roemeense reekshoofden Balint/Rosca. Hierdoor hebben ze het veld geopend om uiteindelijk de gouden medaille te behalen op een ITTF Junior Circuit-tornooi door in de finale het Franse paar Chomis/Zarif eveneens in de belle te verslaan.

Individueel bleek Marchetti ook al te sterk voor Balint. In de tweede ronde ging de Roemeense in 4 sets voor de bijl. Nathalie werd uiteindelijk in de halve finales gestopt door de Duitse Santos, maar niet zonder het uiterste te gaan. Florence Van Acker ging er in de eerste ronde uit tegen de Servische Savic.

Enkel in de landencompetitie wisten de Belgische meisjes niet verder te geraken dan een 1/8ste finale na een 3-0 verlies tegen Polen 2.

Leergeld voor de jongens

Waar de meisjes bijzonder goed presteerden in Hongarije kwamen de kadetten jongens in Tata iets minder uit de verf. Martin Allegro en Romain Lambiet verloren in teamverband in de 1/8ste finale van de uiteindelijke winnaar Duitsland 1.

Ook in het dubbelspel kwamen beide jongens niet verder dan de 1/8ste finale. Nicolas Marchal kwam met gelegenheidspartner Vilenchyts (Wit-Rusland) niet verder dan de tweede ronde.

De beste prestatie kwam uiteindelijk van Martin, die individueel de kwartfinales kon spelen na eerder 2de reekshoofd Turcek uit te schakelen. Romain geraakte niet door de eerste ronde terwijl Nicolas de groepsfase niet overleefde.