Logo

Vier dagen is de Jeugd Open van Spanje al bezig. Tijd voor een eerste round up van de Belgische spelers en speelsters.

De juniorenploegen plaatsten zich allen voor de hoofdtabel. Daar waren ze beiden rechtstreeks geplaatst voor de kwartfinale. België A (Vanrossomme en Indeherberg) verloor daarin nipt van Paraguay (2-3). Vanrosomme kon geen enkele individuele wedstrijd winnen. België B (Nuytinck en Devos) verloor met 1-3 van Polen A. Cédric Nuytinck redde de eer.

Het A-team bij de kadetten wist een halve finaleplaats te veroveren. Allegro en Florent moesten daarin echter hun meerdere erkennen in Duitsland A. België B (Deceuninck en Diouf) haalden te hoofdtabel niet.

Bij de kadettes overleefden zowel het A-team (Marchetti / Vanacker) als het B-team (Janssens / Loyen) de groepsfase niet.

Individueel plaatsten alle junioren zich voor de hoofdtabel. Robin Devos sneuvelde in de eerste ronde; Nuytinck, Indeherberg en Vanrossomme konden in de tweede ronde niet voorbij hun tegenstander. Deceuninck en Lambiet plaatsten zich bij de kadetten voor de hoofdtabel. Deceuninck verliest daarin zijn eerste wedstrijd; Lambiet ligt er pas uit in de 1/8ste finale tegen de Nederlander Koen Hageraadts.

Marchetti en Vanacker, speelsters die zich de laatste tijd sterk manifesteren op internationale tornooien, overleven beiden de eerste ronde van de hoofdtabel niet. Marchetti had wel de pech om tegen het eerste reekshoofd uit te komen.