Logo

Opnieuw een grote Belgische weelde in een kwartfinale op de Open van Italië. Net als in Bahrein behaalden drie landgenoten deze fase van een ITTF Junior Circuit-tornooi. Waar in Bahrein uiteindelijk een gouden en een bronzen medaille werd behaald, zullen de Belgen het deze keer zonder individuele medaille moeten doen. Lauric Jean, Cédric Nuytinck en Julien Indeherberg werden allen uitgeschakeld.

Lauric Jean, eerste reekshoofd, moest het opnemen tegen de sterke Fransman Benjamin Brossier. Brossier had in de landencompetitie al zowel Jean als Nuytinck verslagen en was dus een te geduchten concurrent. Dat bleek ook in deze kwartfinale, waar Brossier Lauric opnieuw opzij zette, deze keer met 1-4.

Cédric Nuytinck speelde tegen een andere Fransman, Antoine Hachard. Cédric was in de landencompetitie in de beslissende wedstrijd de betere van Antoine (3-2) maar in de nieuwe confrontatie was het de Fransman die aan het langste eind trok in een bijzonder spannende wedstrijd die Cé pas in de belle (10-12) verloor.

Julien Indeherberg kwam uit tegen de Slovaak Samuel Novota, een wedstrijd die ook hij pas in de belle verloor (6-11)