Logo

Lauric Jean heeft in Tokyo de halve finale bereikt van de ITTF Junior Circuit Finals na winst op de Fransman Romain Lorentz. Daarin was eerste reekshoofd Jin Ueda uit Japan echter duidelijk de sterkere.

Emilien Vanrossomme werd in de 1/8ste finale bij de kadetten uitgeschakeld door de Japanner Koki Niwa.

 

 

Lauric Jean - Romain Lorentz (4 - 1)

In een uiteindelijk spannende wedstrijd kwam de speler van de topsportschool Leuven heel snel 2-0 voor. "Ik volgde de raadgevingen van mijn coach (Thierry Cabrera, nvdr.) exact op en was bovendien super gemotiveerd om me hier te kunnen plaatsen voor het Europese Top-10 tornooi", zegt Lauric over de start van de wedstrijd op de website van de ITTF. "Ik denk dat ik tactisch én technisch boven mijn niveau ben uitgestegen."

Na die mooie voorsprong verging het onze landgenoot minder goed. Hij irriteerde zich aan zijn eigen spel en de Fransman zag zijn kans schoon om terug te komen.

Lauric wist de volgende twee sets toch terug in zijn voordeel te beslechten en won zo 4-1.

 

Lauric Jean - Jin Ueda (0 - 4)

Het eerste reekshoofd en thuisspeler Jin Ueda bleek duidelijk een maat te sterk voor een nochtans sterk presterende Lauric.

 

Emilien Vanrossomme - Koki Niwa (0 - 4)

De speler van EBS kwam nooit in het stuk voor. Het tweede reekshoofd van het tornooi was duidelijk te sterk voor een minder presterende Emilien.