Logo

Vandaag starten de individuele finales van de ITTF Junior Circuit en de ITTF Cadet Challenge. België heeft in totaal twee vertegenwoordigers aanwezig in Helsingborg (Zweden): Lauric Jean bij de junioren en Julien Indeherberg bij de kadetten.

Bij de junioren zijn de 12 spelers verdeeld over 2 poules. De beste 3 spelers gaan door naar de finaletabel, de laatste drie spelers van de poule gaan naar de verliezerstabel. Lauric is opgenomen in poule A en zal het opnemen tegen de Hongaar Daniël Kosiba, de Zweed Kristian Karlsson, de Fransman Victorien Le Guen, de Ecuadoriaan Alberto Mino en de Spanjaard Endika Diez.

De Kadetten worden onderverdeeld in 8 poules van 4 spelers. De eerste twee spelers gaan naar de finaleronde, de laatste twee spelers naar de verliezerstabel. Julien Indeherberg speelt in poule 8, waar hij het zal opnemen tegen de Koreaan In Cheol Shin, de Paraguaan Santiago Osorio en Ocean Belrose uit Frans-Polynesië. Tegen de laatste speler heeft Julien tijdens het teamevent met 3-0 gewonnen.

Julien zal ook deelnemen aan het dubbeltornooi, samen met de Fransman Romain Lorentz. In de achtste finale nemen ze het op tegen Ocean Belrose (Frans-Polynesië) en Stephane Gilabert (Nieuw-Caledonië).