Logo

In een onverwacht volledig Vlaamse finale wist Eline Loyen zich de Hongaarse titel bij de meisjes cadetten toe te eigenen.

Loyen wist zich na een moeilijke kwalificatiegroep nog te plaatsen voor de hoofdtabel, waar ze in de tweede ronde meteen de Taïwanese titelfavoriete tegen kwam. De Hoeseltse wist zich naar een hoger niveau te tillen en bleef tot aan de finale ongeslagen. Tegenstandster en medestudent aan de Leuvense topsportschool Margo Degraef legde ook een schitterend parcours af met zeges tegen de Spaanse nummer drie én Lisa Lung, als tweede geplaatst in Hongarije.

De finale begon spannend met een set die pas boven de tien naar Eline ging. Nadien had ze meer overwicht en kon Margo uiteindelijk geen set veroveren.

Met goud, zilver én brons in eenzelfde categorie is de Jeugd Open van Hongarije bijzonder succesvol geworden voor de VTTL. Ook de Aile Francophone kon meevieren met een kwartfinale voor Lauranne Hackemack in het enkelspel, terwijl ook Natach Koszulap een kwartfinale veroverde in de landencompetitie met de sterke Taïwanese Lee Yu-Peng.