Logo

Lisa Lung heeft twee bronzen medailles behaald tijdens de Jeugd Open van Italië. Zo maakt ze haar status als tweede en eerste reekshoofd echter net niet waar.

In het enkelspel moest de Limburgse op de plaatsingslijst enkel de Hongkongse Zhu Chengzhu voor zich laten, maar Lisa sneuvelde in de halve finales tegen Klara Cakol uit Kroatië. Ook in het dubbelspel, waar ze met Zhu zelfs titelfavoriet was, bleef een finale uit. Het Wit-Russische duo Nikitchanka/Patseyeva wist zich in een belle te plaatsen voor de eindstrijd. Dirk Radoes: "Een pijnlijke schouder, opgelopen in het dubbel, verhinderde Lisa om voluit te spelen."

Valentin Pieraert bezorgde de Belgische delegatie in Lignano een derde medaille. Na een logische derde plaats in zijn poule bij de jongens junioren, wist hij in de troosttabel eveneens tot de halve finales door te dringen.

Thibaut Darcis wist zich individueel knap voor de derde ronde te plaatsen, terwijl Florian Cnudde stuntte met groepswinst in de kwalificaties en een tweede ronde in de hoofdtabel. Ook Arthur Bilas, Margo Degraef en Eline Loyen wisten zich individueel voor de hoofdtabel te plaatsen en bereikten daarin de tweede ronde.

In het dubbelspel stelden de Belgische jongens lichtjes teleur volgens hun plaatsing. Cnudde en Pieraert overleefden de eerste ronde niet, terwijl Bilas en Darcis met hun Slovaakse gelegenheidspartners de 1/8ste finales niet overleefden.

 

De strijd is nog niet gestreden in Italië, want morgen staat de landencompetitie op het programma, waarin zowel de junioren als cadetten zullen aantreden. Later start de individuele competitie bij de cadetten en zelfs de miniemen nog.