Logo

Vandaag is in Metz de Jeugd Open van Frankrijk gestart. Drie Waalse junioren startten met wisselend success in de kwalificaties van het enkelspel.

Thibaut Darcis (foto) eindigde - ondanks twee nederlagen - als tweede in zijn poule. De ongeklasseerde Fransman Lucas Rigault overvleugelde de poule, terwijl de drie andere spelers elk een wedstrijd wonnen. Darcis legde echter de beste papieren voor in de onderlinge duels en plaatst zich zo nipt voor de hoofdtabel.

Florian Cnudde zou zich op papier ook moeten kwalificeren maar eindigde derde. Hij verloor logisch van zijn Slovaakse groepsfavoriet en won van een Pool. Ook hier was er met de Zwitser Yoan Rebetez een nieuwe speler in het circuit die de poule op zijn kop zette en Cnudde naar de derde plaats verwees.

Een omgekeerd verhaal voor Valentin Pieraert die zich vanuit derde positie naar de tweede kwalificatieplaats knokte dankzij winst tegen de Fransman Remi Menand.

Naast Darcis en Pieraert zal ook Arthur Bilas aantreden op de hoofdtabel. Hij is dankzij zijn 15de plaats op de deelnemerslijst rechtstreeks geplaatst.