Logo

Het Belgische juniorenteam heeft zich tijdens de Open van Servië verrassend geplaatst voor de halve finales van de lendencompetitie. Het versloeg Tsjechië met 3-2.

De basis voor de overwinning werd in de eerste helft van het duel gelegd. Valentin Pieraert (foto) versloeg de Tsjechische kopman Klos met 1-3, terwijl Florian Cnudde een makkelijke zege boekte op Buben. Cadet Romain Gaspar kwam er nauwelijks aan de pas in de derde wedstrijd, waardoor Cnudde opnieuw aan de bak moest. Het werd een heel ander verhaal, want Klos won zonder setverlies van de Belgische kopman. Alle druk lag bijgevolg op de schouders van Pieraert, die de eerste twee sets tegen Buben slechts nipt (11-9, 11-9) verloor. De derde set werd met dezelfde cijfers wel gewonnen waarna Valentin op zijn elan doorging om een belle af te dingen (9-11, 5-11). Daar werd het opnieuw spannender, maar het was Pieraert die met 9-11 het laken naar zich toe trok.

Met deze zege plaatst het Belgisch trio zich voor de halve finales van de lendencompetitie, waardoor ze alvast minstens brons in handen hebben. Later vandaag nemen ze het nog op tegen Zweden.

 

Cnudde en Pieraert grepen overigens in het dubbelspel net naast een medaille. Ze sneuvelden in de kwartfinales. Gaspar overleefde de eerste ronde niet.