Logo

Natacha Koszulap en Morgane Guidon hebben tijdens de Jeugd Open van Slovakije de kwartfinale bereikt in de landencompetitie.

Het Belgische B-team bij de meisjes cadetten bleef ongeslagen in een poule met drie en overleefde ook de eerste ronde zonder kleerscheuren tegen Frankrijk C. Tweede reekshoofd Hong Kong/Japan bleek in de kwartfinale echter ruim te sterk voor het duo Koszulap/Guidon. Ook Jana Bernard en Maelys Dahy bereikten de hoofdtabel na een tweede plaats in de kwalificaties, maar kregen met Frankrijk A een te sterke tegenstander tegenover zich in de eerste ronde.

Bij de jongens was het A-team bijzonder sterk. Gaspar Romain en David Comeliau wisten hun groep te winnen, mede dankzij een 3-2 overwinning op groepsfavoriet Spanje A. Ook tegen Duitsland A leek het duo goed op weg naar een mooie zege, maar een 2-1 voorsprong konden ze tot twee maal toe in een belle niet omzetten in een zege. Voor Boris Dobbelstein en Adrien Rassenfosse eindigde het landentoernooi in de kwalificaties zonder teamzege.